Όλοι Πέμπτη 2/3 στις 13:00, στη συγκέντρωση υγειονομικών στο Υπ. Εργασίας

Η πρωτοβουλία αγώνα αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών οδοντιάτρων συμμετέχει στη συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ και πολλών άλλων φορέων των υγειονομικών,

αύριο  Πέμπτη 2/3, στη 1:00 μμ, στο υπουργείο εργασίας (σταδιου 29),

ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ & ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟ «ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ» TOY ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΣΕ ΤΑΜΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

20161208_121709

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η εφαρμογή του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου, από 1ης Ιανουαρίου 2017, σπρώχνει ακόμη πιο κοντά στην καταστροφή τους μικρομεσαίους, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς οδοντιάτρους και υγειονομικούς. Η καταστροφή μας δεν αποτελεί μόνον «παράπλευρη απώλεια» της καπιταλιστικής κρίσης και του κανιβαλικού ανταγωνισμού, αλλά και κοινωνικό στόχο της μνημονιακής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματιών για να αντληθεί φτηνό επιστημονικό προσωπικό για τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας και ασφάλισης, που θα πληρώνεται με «μπλοκάκι», χωρίς δικαιώματα.

Η «ελάφρυνση εισφορών για τα χαμηλά εισοδήματα» είναι παραπέτασμα καπνού της κυβέρνησης για να περάσει η συνειδητή καταστροφή του μικροϊατρείου και του γιατρού με: Την φορομπηξία του 29% από το πρώτο ευρώ. Την κατάργηση του αφορολόγητου ακόμη και για άνεργους συνάδελφους. Την αφαίμαξη των εργαζόμενων με «μπλοκάκι». Το σφετερισμό κοντά στο 60% του εισοδήματός μας με φόρους και εισφορές. Τη δημιουργία των Κέντρων Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΕΟ) για τη δέσμευση λογαριασμών από οφειλές.

Μετά τη ληστεία του PSI, καταστρέφουν συνειδητά τη δημόσια Ασφάλιση για να επεκταθούν οι επιχειρηματικοί ασφαλιστικοί όμιλοι, εφαρμόζοντας τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία με: Την «αποχώρηση του κράτους», αφήνοντας μια «εθνική σύνταξη» 150 – 350 ευρώ. Την «ανταποδοτικότητα» -όσο πιο φτωχός, τόσο μικρότερη σύνταξη και αντίστροφα. Το «επαγγελματικό Ταμείο», για να «χτίζεις» την ιδιωτική ασφαλιστική σου… καταστροφή.

Η πολιτική αυτή συμβαδίζει με την καταστροφή της στοματικής υγείας των εργαζομένων και του λαού της χώρας αυτής, αλλά και των προσφύγων και των μεταναστών, από όπου πηγάζει η εργασία και το εισόδημά μας. Η πτώση του εισοδήματός τους πλήττει άμεσα και εμάς. Ταυτόχρονα, τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν… κλινοσκεπάσματα, αλλά δε μένει έξω και η δημόσια παιδεία: στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ δεν υπάρχουν… γάντια!

Από την κρίση και με αυτή την πολιτική, οι πλούσιοι πλουτίζουν και μαζί τους, οι μεγαλο-οδοντίατροι και γιατροί. Αυτοί έχουν στα χέρια τους και τους επιστημονικούς συλλόγους. Για αυτό και το «κίνημα της γραβάτας» συμβιβάστηκε… εγκαίρως. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα.

 

Ήρθε η ώρα να βγούμε από τα ιατρεία μας πριν μας πετάξουν έξω αυτοί!

Μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς, φαρμακοποιούς, κτηνίατρους και τους φοιτητές, να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πανυγειονομικό μέτωπο σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και το λαό, που με επίμονο, μακρόχρονο και σκληρό αγώνα θα αγωνιστεί για:

 

  • Να σώσουμε τα ιατρεία και Ταμεία, αλλά και σπίτια, μαγαζιά, χωράφια, μισθούς και συντάξεις από την κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα, τις τράπεζες, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
  • Να πάει όλο το «πλεόνασμα» σε μια δημόσια, δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφάλιση, σε επιδόματα ανεργίας, συντάξεις και μισθούς. Ούτε ένα ευρώ στους δανειστές.
  • Να καταργηθούν τα «μπλοκάκια». Αυξήσεις σε μισθούς, σταθερές σχέσεις εργασίας και δικαιώματα, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.
  • Να καταργηθούν αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι και μνημόνια. Όχι στα νέα μέτρα και την «αξιολόγηση». Ζωή και εργασία πάνω και ενάντια σε χρέος, ευρώ και ΕΕ.

Μπορούμε, όλοι μαζί, άμεσα να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε:

  • Αφορολόγητο εδώ και τώρα στα 12.000 ευρώ, προοδευτική φορολογία και εισφορές ανάλογα με το εισόδημα. Φόρος και εισφορά, όχι πάνω από το 30% του εισοδήματος.
  • Να πληρώνει υποχρεωτικά ο εργοδότης ασφάλιση, επίδομα αδείας και αποζημίωση απόλυσης σε όσους εργάζονται με «μπλοκάκι», μέχρι να καταργηθεί.
  • Κρατική επιδότηση του 25% των οδοντιατρικών πράξεων για να ελαφρυνθεί ο λαός και να δουλέψουν τα οδοντιατρεία. Μαζικές προσλήψεις οδοντιάτρων στο ΕΣΥ.
  • Διαγραφή και ρύθμιση ιδιωτικών χρεών σε τράπεζες των μικρομεσαίων οδοντιάτρων. Φτηνά δάνεια στους νέους οδοντίατρους.

ΤΟ ΤΣΑΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! Κανένας οδοντίατρος ανασφάλιστος λόγω χρεών, άμεσα διαγραφή, ρύθμιση χρεών. Κατάργηση του ΚΕΑΕΟ και της εξοντωτικής «ποινής» για καθυστέρηση εισφορών. Επαναφορά της εξάμηνης πληρωμής.

Νέο, συλλογικό, μαζικό κίνημα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»!

Για αυτούς τους στόχους αγωνίζεται η Πρωτοβουλία Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μισθωτών Οδοντιάτρων. Μια πρωτοβουλία που θέλει να συμβάλει στη δημιουργία μιας μαζικής, μετωπικής, δημοκρατικής και μαχητικής Επιτροπής Αγώνα. Ενταχθείτε σε αυτήν!

unnamed-1

Leave a comment